T-Mobile komt als derde grote provider met razendsnel 4G+

Wie dacht dat 4G snel was, kan straks zijn lol op. KPN en Vodafone zijn al begonnen met de uitrol van 4G+ en dit najaar volgt ook T-Mobile met de introductie van nog sneller mobiel internet. Daarmee lijkt het een kwestie van tijd voor je overal in Nederland gebruik kunt maken van 4G+.

Voor wie geen idee heeft wat 4G+ is, zetten we de verschillen met het normale 4G nog even op een rijtje. Althans, verschillen… De techniek blijft grotendeels hetzelfde, maar wordt op een andere manier doorgestuurd naar jouw smartphone. Het netwerk van T-Mobile is beschikbaar via twee frequenties (900MHz en 1800MHz). Op dit moment kan je telefoon slechts met één van deze frequenties verbinding maken. Bij 4G+ is dat anders en worden beide frequentiebanden gestapeld, zodat je in theorie internetsnelheden tot 225 Mbit per seconde moet kunnen halen.

1920_afbeeldingpersbericht

T-Mobile start in november met de eerste tests, maar heeft nog niet bekend gemaakt waar dat precies zal gebeuren. Als deze proefperiode succesvol verloopt, dan is het de bedoeling om de techniek zo snel mogelijk beschikbaar te maken waar dat kan. In oktober zou bij 75 procent van alle huisadressen 4G via 900MHz én 1800MHz moeten werken, dus dat zou betekenen dat na de test op deze adressen ook 4G+ geactiveerd kan worden.