T-mobile neemt Tele2 over: Wat betekent dat voor klanten?

Vanochtend kondigde T-Mobile de overname van Tele2 aan. Telecomproviders T-mobile en Tele2 gaan de krachten bundelen om zo een sterkere marktpositie te verkrijgen. Volgens het persbericht willen ze het zo gaan opnemen tegen “het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo”. Volgens T-Mobile is dit vooral goed nieuws voor de klant: zij kunnen een alternatief verwachten voor de bundels die KPN en Vodafone op dit moment aanbieden.

De telefonie bundels die door KPN en Vodafone aangeboden worden, zijn volgens T-Mobile nadelig voor de klant. De drempel om over te stappen zou te hoog zijn, terwijl de prijzen ieder jaar worden verhoogd. Daarnaast bieden partijen als Vodafone en KPN op dit moment geen unlimited databundels aan voor klanten, T-Mobile en Tele2 zijn de enige twee providers in Nederland die dat wel doen.

Ook T-Mobile wil in de toekomst ook geïntegreerde pakketten gaan aanbieden waarbij (mobiele)telefonie, TV en internet samen worden aangeleverd in één pakket. Op dit moment bieden zowel Tele2 als T-Mobile al TV en internet aan als losse diensten.

Ongelimiteerd mobiel internet

De overname van T-Mobile werd vanochtend bekend gemaakt in een video van T-Mobile Nederland CEO Søren Abildgaard, die hoopt dat de samenwerking ervoor zal zorgen dat de concurrentiepositie van T-Mobile wordt verstevigt. Volgens het bedrijf past de overname in een lange termijn investeringsvisie van moederbedrijf Deutsche Telekom.

Belangrijke drijfveer achter de overname is volgens Abildgaard ook het verder willen uitbreiden van de mogelijkheden om ongelimiteerd gebruik te kunnen maken van mobiel internet via T-Mobile. Lagere kosten voor mobiele telefoons en het gebruik van het netwerk worden ook genoemd als belangrijke drijfveren.

Goed nieuws voor bestaande Tele2 klanten is vooral dat zij in de toekomst gebruik zullen gaan maken van het supersnelle 4G netwerk van T-Mobile. Afgelopen jaar werd dat niet alleen uitgeroepen tot beste, maar ook als snelste netwerk van Nederland.

Alhoewel de overname vandaag officieel bekend is gemaakt betekent dat nog niet dat er op korte termijn al iets voor bestaande T-Mobile of Tele2 klanten verandert. De samenvoeging van de twee bedrijven moet immers eerst nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Voorlopig houdt iedereen dus nog even zijn bestaande abonnement.