Deze tattoo kan in de toekomst je glucose- en zuurgraad meten

Het meten van de glucose- of zuurgraad hoeft in de toekomst niet meer te kosten dan een blik op je huid. Onderzoekers werken namelijk aan een tattoo je informatie over deze waarden kan geven: The Dermal Abyss. Het project is een samenwerking tussen het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de Harvard Medical School. Op dit moment gaat het nog om een proof of concept, maar de wetenschappers willen onderzoeken of de tattoo in de toekomst echt gebruikt kan worden.

In plaats van traditionele tattoo-inkt maken de onderzoekers gebruik van biosensoren, zoals een pH-meter en een glucosemeter. De sensoren reageren op de veranderende samenstelling van de vloeistof tussen je cellen door van kleur te veranderen. De wetenschappers geloven dat de tattoo ervoor kan zorgen dat mensen continu op de hoogte zijn van de waarden van de vloeistoffen.

In het geval van de glucosetattoo, die varieert tussen paars en roze, zou het prikken voor patiënten verleden tijd kunnen zijn. De tattoo zou ook taken van wearables, die data over je eigen lichaam verzamelen, over kunnen nemen.

The Dermal Abbyss zal voorlopig nog niet op de markt verschijnen, maar moet nog verder ontwikkeld worden. De onderzoekers willen onder meer de kleurintensiteit vergroten en de giftigheid van de gebruikte biosensoren in kaart brengen.