Taylor Swift gebruikte gezichtsherkenning om stalkers te volgen tijdens concert

Taylor Swift

De beveiliging van Taylor Swift zette tijdens de Rose Bowl in mei dit jaar gezichtsherkenning in. Het systeem werd van ruim 3.200 kilometer verderop in de gaten gehouden. Met de gezichtsherkenning moesten stalkers van Swift geïdentificeerd worden, meldt Quartz.

Een kiosk die neergezet was om de hoogtepunten van het oefenen van Swift te tonen, maakte beelden van mensen die ernaar keken. Die beelden werden naar een commandopost in Nashville, Tennessee gestuurd, waar geprobeerd werd om de beelden te matchen met honderden beelden van bekende stalkers van Swift.

Beelden bewaard?

“Iedereen die langskwam stopte en keek ernaar, en de software begon dan te werken”, aldus Mike Downing, Chief Security Officer van het beveiligingsbedrijf Oak View Group. Hij was zelf ook aanwezig op het evenement. Of de beelden bewaard werden en of ze daadwerkelijk stalkers identificeerden, is onbekend.

Het inzetten van gezichtsherkenning is overigens legaal. Concerten worden vaak op private locaties gegeven, waardoor de eigenaars alle soorten beveiliging in mogen zetten die ze willen. Dat geldt ook voor gezichtsherkenning.

Foto: Foto: Shutterstock.com