Ruud Gullit start FIFA-opleiding: Team Gullit

Voormalig profvoetballer en trainer Ruud Gullit wordt ambassadeur voor een opleiding voor FIFA-esporters: Team Gullit. Met een opleidingstraject wil de organisatie Nederlandse FIFA-talenten begeleiden en trainen. Ook wil Team Gullit management verzorgen en de FIFA-spelers mediatraining geven.

Drie Nederlandse FIFA-spelers hebben zich aan Team Gullit verbonden: Julian van den Berg, Floris Jorna en Dani Visser. De drie esporters komen momenteel niet uit voor een Nederlandse club in de officiële E-Divisie.

Team Gullit zegt esporters die geen Nederlandse club representeren met het opleidingstraject toch een kans te willen geven.

E-Divisie

De officiële Nederlandse FIFA-competitie speelt momenteel zijn tweede seizoen. Omdat in de E-Divisie alleen clubs meespelen die ook in de Eredivisie spelen, verandert de samenstelling van de spelende e-sporters automatisch vergeleken met het eerste seizoen.

Vanwege de degradatie van Go Ahead Eagles en N.E.C. spelen esporters Ian ter Schuur en Romano Jansen niet in de E-Divisie van 2017/2018. Nick Cooiman en Sandro Cooiman komen uit voor de gepromoveerde club VVV Venlo. Menno Bouhuijzen komt uit voor het in de Eredivisie eveneens gepromoveerde NAC Breda.