Wil je een nieuwe tv kopen? Dit waren de 4 indrukwekkendste tv’s die we zagen op CES 2017

LG W OLED TV

De hotels in Las Vegas zijn weer leeg, de journalisten en de vertegenwoordigers van elektronicafabrikanten zijn weer thuis, oftewel: de CES 2017 zit er weer op. Van oudsher is beurs de plek waar tv-fabrikanten hun nieuwste modellen aankondigen. Zelfs in deze tijd van wearables en zelfrijdende auto’s, ontbraken de tv’s dit jaar niet.

Sterker nog: als je mensen vraagt naar de aankondigingen op de CES dit jaar, gaat het vaak over de tv’s. Dus mocht je een nieuwe tv willen hebben en het niet erg vinden om het nieuwste (en daarmee duurste) model te kopen, dan is 2017 jouw jaar. Ik zet de 4 belangrijkste aankondigingen voor tv-gebied nog even voor je op een rij.

1. LG W7

LG W7 OLED TV

Een televisie van 2,5 milimeter dik die je plat aan de muur hangt. Het is by far de meest bijzondere tv die dit jaar op de markt komt, die toont dat televisiefabrikanten nog steeds kunnen blijven innoveren. Een nadeel van zo’n dunne tv is dat je ook geen HDMI-kabel in kunt prikken. De oplossing is dat de computer die de tv aanstuurt en alle aansluitingen zijn verwerkt in een losse soundbar.

Lees meer over de extreem dunne LG W7 in dit artikel

2. Sony XBR-A1E Bravia

Sony XBR-A1E Bravia

Net als LG’s nieuwe vlaggenschip kwam ook Sony met een extreem dunne OLED-tv die prachtig beeld oplevert. Het bijzondere is echter het geluid. Dat komt niet uit losse speakers, maar uit het scherm. Stiekem heeft Sony dat aan LG te danken, want die ontwikkelde deze technologie die Sony vervolgens inkocht (welkom in de wondere wereld van electronica). Het prachtige design van dit tv-toestel moet trouwens ook even benoemd worden.

Meer over de bijzondere tv van Sony lees je in dit stuk

3. Samsung QLED

Samsung QLED

Waar alle fabrikanten televisies presenteerden met OLED voor nog helderder en contrastrijker beeld, was Samsung de enige die dit niet deed. Samsung heeft zijn eigen techniek ontwikkeld via zogeheten quantum dots. Technisch een ingewikkeld verhaal en het gaat uiteindelijk om het resultaat: een nieuwe lijn tv’s met prachtig beeld en aandacht voor design.

Alle details over Samsungs QLED lees je in dit artikel

4. Xiaomi Mi TV 4

Xiaomi Mi TV 4

Om te voorkomen dat ik je blij maak met een dode mus moet ik meteen even melden: deze tv komt voorlopig niet op de markt in Nederland. Toch wilde ik hem even benoemen omdat het Chinese Xiaomi iets heel slims doet bij zijn Mi TV 4. De computer die de tv aanstuurt zit namelijk verwerkt in een losse soundbar die je in de toekomst kunt upgraden zonder een nieuw scherm te kopen.

Alles weten over de Xiaomi Mi TV 4? Check dit stuk.