Tesla klaagt voormalig Autopilot-directeur aan voor stelen bedrijfsgeheimen en kapen werknemers

Tesla heeft de voormalig directeur van autopilot van het bedrijf aangeklaagd voor het stelen van bedrijfsgeheimen. Dat schrijft Recode, waar de volledige aanklacht te lezen is. De man, Sterling Anderson, heeft volgens Tesla ‘honderden gigabytes aan vertrouwelijke informatie’ naar zijn eigen computer gedownload. Hij zou de documenten na zijn ontslag hebben teruggegeven, maar de back-ups ervan nog wel in zijn bezit hebben.

Anderson zou samen met Chris Urmson werken aan een eigen startup voor zelfrijdende auto’s: Aurora Innovation. Urmson leidde het self driving car project bij Google, dat in december verder ging onder de naam Waymo. Urmson is in augustus 2016 vertrokken bij Google.

Wegkapen medewerkers

Tesla beschuldigt voormalig autopilot-baas Anderson er ook van onder werktijd van Tesla voor Aurora te hebben gewerkt. Bovendien zou hij samen met met Urmson geprobeerd hebben om medewerkers van Tesla en Google te overtuigen ook voor Aurora aan de slag te gaan. Om problemen te voorkomen, zou Urmson de Tesla-medewerkers benaderen, terwijl Anderson op de Google-medewerkers afstapte.

In een verklaring aan Recode zegt Urmson dat de aanklacht van Tesla gebaseerd is op ‘opmerkelijke paranoia en een ongezonde angst voor concurrentie’. De voormalig Google-medewerker zegt ernaar uit te kijken om de beschuldigingen voor de rechter te ontkrachten.