Tesla laat een ontwerp voor een onderwaterauto stof verzamelen

Tesla

Tesla-CEO Elon Musk heeft gisteravond diverse visies en toekomstige doelen uit de doeken gedaan, tijdens de jaarlijkse vergadering voor aandeelhouders. Daarbij kwamen echter behoorlijk wat opmerkelijke onthullingen naar buiten. Zo blijkt het bedrijf ergens een ontwerp voor een onderwaterauto te hebben liggen, meldt TechCrunch.

Musk noemde de elektrische onderwaterauto nadat een aandeelhouder vroeg of Tesla overwogen had om een aquatische auto te bouwen. Dat is een voertuig dat zowel op de weg kan rijden als onder water.

Het antwoord op die vraag blijkt dus ‘ja’ te zijn. Specifiek gaat het om een ontwerp geïnspireerd op de Lotus Esprit uit de James Bond-film The Spy Who Loved Me. Volgens Musk is het bovendien technisch mogelijk om een volledig werkende versie te maken. “Maar ik denk dat de markt hiervoor erg klein is. Klein, maar erg enthousiast.”

Het bouwen van het voertuig zou dan ook een afleiding zijn volgens Musk. Voorlopig ligt het ontwerp dus stof te verzamelen. Musk liet de deur echter wel op een kier staan: het kan zijn dat het ontwerp ooit een prototype voor een show wordt.

Mijnen

De onderwaterauto was echter niet het enige opvallende nieuws van de vergadering. Zo zei Musk ook dat Tesla zich mogelijk bezig gaat houden met mijnen, weet The Verge. Tesla moet namelijk een manier vinden om meer batterijen te bouwen, stelt de CEO. Dat gaat deels door meer Gigafactories te openen, maar ook door dieper in de leveringsketen van lithium-ion-batterijen te gaan zitten.

“We gaan ons mogelijk bezig houden met mijnen. Ik weet het niet, misschien een klein beetje”, aldus Musk. “We doen wat we moeten doen om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk kunnen schalen.”

Dat idee past overigens wel bij de strategie van het bedrijf. De Gigafactory in Nevada is bijvoorbeeld ontworpen om uiteindelijk rauwe materialen te pakken en daar auto’s van te maken. Door ook grondstoffen te gaan mijnen, komt dat doel weer iets dichterbij.