Tesla en Panasonic gaan samen zonnepanelen maken

Tesla en Panasonic gaan samenwerken aan zonnecellen en -panelen. Dat maakten de bedrijven vannacht bekend. De bedoeling is dat Panasonic de zonnecellen en -modules gaat produceren, die Tesla vervolgens aansluit op de Powerwall en Powerpack. Beide producten zijn batterijen van de autofabrikant voor de opslag van energie in huis.

De bedoeling is dat de productie van Panasonic-zonnecellen in 2017 begint en dat Tesla ze voor een lange periode gaat inkopen. De combinatie van de cellen en de accu’s worden als één product verkocht. “Door samen te werken op het gebied van zonne-energie, kunnen we de productie van efficiënte, betrouwbare zonnecellen en -modules versnellen voor de beste prijs”, zegt JB Straubel, CTO en medeoprichter van Tesla.

Deze samenwerking tussen Tesla en Panasonic is niet de eerste. Ze werken namelijk al samen aan de productie van accu’s voor elektrische voertuigen. Die accu’s gaan we zien in de Tesla Model 3, die volgend jaar op de markt moet komen.

Productaankondiging

Eerder liet Elon Musk nog weten dat Tesla vandaag met een onverwacht product zou komen. Deze persconferentie is echter uitgesteld naar woensdag, zo twitterde de CEO. Volgens Musk moeten er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd worden, voor de aankondiging gedaan kan worden.