Tesla stopt met verkoop 10 kWh Powerwall

Tesla gaat de grote versie van de Powerwall, de thuisbatterij om bijvoorbeeld energie uit zonnepanelen op te slaan, niet verkopen. Het bedrijf heeft alle verwijzingen naar de batterij met 10 kWh verwijderd van zijn website. GreenTech Media kwam daarachter. Alleen de variant van 7 kWh blijft nog over.

Tesla heeft het stopzetten van de verkoop tegenover GreenTech bevestigd. Het bedrijf zegt zich volledig te willen focussen op de kleine versie. De 10 kWh-versie was gericht op consumenten die een grote behoefte zouden hebben om energie achter de hand te houden, zoals na een orkaan. Met de energie uit een Powerwall ben je namelijk niet afhankelijk van het reguliere stroomnet.

In Nederland maakte Eneco vorig jaar bekend de Powerwall het eerste kwartaal van 2016 in de Benelux te gaan verkopen, waarbij het gaat om de versie met 7 kWh. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er inmiddels meer dan 1000 thuisaccu’s gereserveerd. In april begint Eneco met de installatie van de batterijen in Nederland. Telsa gaat waarschijnlijk in de zomer een nieuwe variant van de Powerwall aankondigen.