Tesla wil achtbaan bouwen om personeel naar werkplek te brengen

Je kent ze vast wel: de foto’s van de kantoren van Facebook, Google of Microsoft. Tesla-baas Elon Musk is niet zo tevreden over het huidige hoofdkwartier van zijn bedrijf en wil daar graag verandering in brengen met… een achtbaan!

Musk vertelt over zijn wilde plannen in zijn meest recente biografie: Elon Musk: Tesla, SpaceX and the quest for a fantastic future. “Elk bedrijf in Silicon Valley heeft glijbanen. Ik denk er over na om een eigen achtbaan te bouwen. Eentje waar we echt iets aan hebben, bijvoorbeeld in onze fabriek in Fremont. Je stapt in en komt uit op de plek waar je aan het werk moet. Want zeg nou zelf: welk bedrijf heeft er een eigen achtbaan? Misschien is het ook wel iets voor SpaceX. Al wordt het dan wel een enorme achtbaan, want we hebben daar al tien gebouwen.”

De Tesla CEO is sowieso van plan om de boel flink op te schudden. “Ons hoofdkantoor is op dit moment echt verschrikkelijk. Daar gaan we echt wat aan doen. Nee, we komen niet in de buurt van Google, want zoveel geld hebben we niet, maar het kan allemaal een stuk beter.”