Test zelf welke fitness tracker bij jou past met de huurdienst van Lumoid

Er zijn natuurlijk talloze redenen te bedenken om nu nog geen fitness tracker te kopen. Het aanbod groeit sneller dan de haren op ons hoofd, de prijzen lopen uiteen en hoe weet je nou welke tracker bij jou past?

No worries. Lumoid heeft een ’try-before-you-buy’ programma gelanceerd. Het bedrijf belooft hiermee alle obstakels in het aankoopproces te zullen opheffen. Goed nieuws dus!

Lumoid is oorspronkelijk opgericht als platform waar je dure fotografie-gereedschappen kunt huren, zodat je kunt testen of je het product daadwerkelijk wilt kopen.

Dit idee hebben ze nu gekopieerd en toegepast op verschillende fitness trackers, waaronder de Jawbone Up 24.

jawbone_up

Het platform werkt eenvoudig: je meldt je aan en kiest 5 trackers die Lumoid in de lijst heeft staan.

Vervolgens krijg je alle vijf de trackers thuisgestuurd en kun je een week lang gebruik maken van de trackers. Na een week stuur je de trackers terug waar je geen interesse hebt.

Lumoid biedt onder andere trackers aan van Garmin, Fitbit, Jawbone en Misfit. Bij het inloggen dien je wel creditcard gegevens in te voeren, maar er wordt geen geld afgeschreven zolang je de aankoop niet hebt bevestigd.

Ben je over geen enkele tracker tevreden en stuur je ze alle vijf terug, dan betaal je 20 dollar huur. Besluit je er wel één te nemen, dan wordt de huur toegevoegd aan de aanschafprijs van de tracker.

Een week is misschien niet zo lang om vijf trackers te proberen, dus het is aan te raden om vooraf even goed na te denken hoe je het wilt aanpakken.

Vind je 20 dollar voor de huur van de trackers te veel? Bedenk dan dat 20 dollar nog altijd goedkoper is dan het aanschaffen van een tracker die je nooit gebruikt.