Topman Google: het internet zal verdwijnen

Tijdens het World Economic Forum in Zwitserland heeft Eric Schmidt, de bestuursvoorzitter van Google, gezegd dat het internet zal verdwijnen.

Hij doelt hiermee op het feit dat alle digitale verbindingen naadloos zullen samengaan met ons dagelijks leven en dat internet in een andere vorm ons leven zal domineren.

De topman van Google zegt het volgende over zijn toekomstbeeld:

Er zullen in de toekomst zoveel IP-adressen zijn, zoveel apparaten, sensoren, slimme kledingstukken en zoveel dingen waarmee we verbonden zijn dat we het niet eens meer zullen merken.

Voorlopig is het nog niet zover en zijn we ons zeer bewust van de nieuwe slimme apparaten, maar op den duur zal het gemeengoed worden en vergroeien de apparaten met ons leven. Bij het Internet of Things wordt alles gepersonaliseerd en met elkaar verbonden.

“De technologie maakt op elk moment onderdeel uit van het leven. Stel je loopt een dynamische kamer binnen; met jouw goedkeuring ben je direct verbonden met alle dingen in de kamer die communiceren”, zo legt Schmidt uit.

Volgens Schmidt heeft de mensheid zich al lang geleden ‘blootgegeven’ door allerlei levenssituaties te delen via het web.

De uitspraken van de topman worden onderstreept door Margo Seltzer, professor aan Harvard op het gebied van computer wetenschap. “We leven al in een surveillance staat vandaag”, zo stelt Selzer.