Tether ontgrendelt je Mac zodra je in de buurt bent

Er is een nieuwe app op de markt om je Mac via je iPhone te ontgrendelen, maar dit keer hoef je er niets voor te doen. Tether gebruikt je iPhone om je Mac automatisch te ontgrendelen zodra je in de buurt bent, waardoor je de iPhone gewoon in je zak kunt laten zitten.

Om Tether te gebruiken zul je zowel de iOS app als de app voor OS X moeten downloaden, waarna je jezelf dient te registreren. Na de registratie, waar je onder meer de inlogcode van je Mac moet invoeren, kun je de apps met elkaar verbinden via Bluetooth. Vervolgens detecteren de apps de locatie van zowel je iPhone als je Mac.

Hierdoor is Tether in staat om de Mac te ontgrendelen zodra je in de buurt komt. Ben je juist van plan om even koffie te gaan halen, dan weet Tether het ook en wordt je Mac vergrendeld. Uiteraard maakt Tether gebruik van een energiebesparende Bluetooth 4.0 verbinding, dus je hoeft niet bang te zijn dat de app de batterij van je iPhone leeg trekt.

tether

De app, die werd ontwikkeld door het Britse FiaFo, is echter per toeval tot stand gekomen. Het bedrijf laat weten dat de app tot stand kwam tijdens het interne onderzoeks- en ontwikkelingsproces van andere Bluetooth apps. Na intern gebruik van Tether was FiaFo zo enthousiast, dat het bedrijf besloot om de app te optimaliseren voor consumenten.

Mocht je bang zijn dat de inlogcode van je Mac in verkeerde handen valt, wees dan gerust. Op de website is te lezen dat de inlogcode alleen wordt gebruikt voor het ontgrendelen van je Mac en dat het wachtwoord wordt opgeslagen naar de veiligheidsvoorwaarden van Apple.