Aan welke mysterieus product werkt Thalmic Labs?

Het bedrijf Thalmic Labs kennen we vooral van zijn armband waarmee je alles moet kunnen besturen: de Myo. Het bedrijf demonstreerde in 2013 al prototypen en verschillende toepassingen en was daarmee zijn tijd al flink vooruit. De ontwikkelingen waar deze technologie toegepast kon worden, zoals de besturing van drones of van de personages in virtual reality, waren toen namelijk nog niet heel wijdverspreid beschikbaar.

Het bedrijf is nu van plan om zijn productlijn uit te breiden, schrijft TechCrunch. Wat het precies gaat worden wil het bedrijf niet bekendmaken, maar mogelijk helpt 120 miljoen dollar aan investeringen aan de ontwikkelingen ervan. Dat bedrag heeft het bedrijf namelijk opgehaald bij investeerders van onder meer Intel en de Alexa Fund van Amazon. Dat laaste suggereert dat  Thalmic Labs werkt aan een product waarbij stembediening een rol gaat spelen.

Het bedrijf opende deze maand een kantoor in San Francisco, waarmee het zijn bedrijvigheid zegt flink te gaan uitbreiden. Daarnaast nam het Tara Kriese in dienst als nieuwe Chief Marketing Officer (CMO). Zij hielp eerder Samsung bij de lancering van virtual-reality-producten, waaronder de Gear VR en Gear 360. Thalmic Labs werd in 2012 opgericht en haalde bij zijn eerste investeringsronde een bedrag van 14,5 miljoen dollar op.