The Mandalorian seizoen 3 komt eraan: dit weten we al

The Mandalorian seizoen 3

Het verhaal van Din Djarin – a.k.a. Mando – en Grogu – a.k.a. Baby Yoda – gaat zijn vierde jaar alweer in en binnenkort verschijnt The Mandalorian seizoen 3 op Disney+. Wat weten we al over dit derde seizoen? Wij zetten het op een rij.

Het verhaal van The Mandalorian is een grootse. Zo groot zelfs, dat het niet beperkt is gebleven tot alleen de serie The Mandalorian. Zelfs in de serie The Book of Boba Fett zagen we hoe het verhaal verder ging, ook al draaide de serie helemaal niet om Mando en Grogu.

Mocht je daardoor even kwijt zijn waar we ook alweer waren: in het tweede seizoen van The Mandalorian probeert Mando Grogu terug te brengen naar zijn eigen gemeenschap, die wij natuurlijk kennen als de Jedi. Daarvoor reist hij naar verschillende planeten, op zoek naar hints van waar de Jedi kunnen zijn. Onderweg ontmoeten de twee diverse oude bekenden uit de Star Wars-wereld, zo als Bo-Katan Kryze en Ahsoka Tano.  Uiteindelijk slaagt de missie natuurlijk: aan het einde van seizoen 2 vindt Luke Skywalker Mando en Grogu. Luke besluit Grogu te trainen en hij neemt hem met zich mee. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de reizen van Mando en Grogu.

Maar zoals gezegd stopt het verhaal daar dus niet. Mando heeft op zijn reizen Boba Fett leren kennen en in The Book of Boba Fett zien we hoe Mando een cadeau laat maken voor Grogu en hoe hij Boba helpt in zijn eigen gevechten. Ook gaat hierin het verhaal van Grogu verder. We zien hoe hij getraind wordt door Luke, maar dat dit niet zo lekker gaat. Uiteindelijk krijgt Grogu de keuze: doorgaan met zijn Jedi-training of teruggaan naar Mando. Grogu kiest voor het laatste.

The Mandalorian seizoen 3

Mando en Grogu zijn dus weer samen en in het derde seizoen van The Mandalorian gaan de twee dus ongetwijfeld weer samen op reis. En dat is ook wat we al zien in de trailer van het derde seizoen, die vorige week verscheen. We zien Grogu en Mando samen in het ruimteschip van Mando, terwijl Mando wat belangrijke wijsheden deelt met zijn geadopteerde zoon. Daarnaast horen we dat Mando teruggaat naar Mandalore, in de hoop dat hij vergeven wordt voor zijn acties. Daarnaast zien we diverse Mandalorians langskomen én zien we Grogu al even in actie.

Een echt plot heeft Disney+ nog niet gedeeld, maar er zijn natuurlijk wel wat verwachtingen naar aanleiding van deze trailer en de eerdere verhaallijnen. Zo is de verwachting dat Bo-Katan weer langskomt. Zij zoekt immers naar de Darksaber, die Mando zelf nog een tijdje heeft gehad. Daarnaast is de kans groot dat we veel Grogu-actie gaan zien. En in de trailer zien we ook al een glimp van een flashback naar Order 66 – het commando wat gegeven werd aan het einde van de Clone Wars, om alle Jedi te vermoorden. De flashback lijkt te draaien om de Jedi Tempel, waar Grogu destijds getraind werd en waar Anakin Skywalker tientallen kinderen om het leven bracht.

Wie zit in seizoen 3?

Van een aantal mensen weten we natuurlijk zeker dat zij terugkeren. Allereerst is dat Pedro Pascal als Din Djarin, ofwel Mando. En ja, ook Grogu is natuurlijk weer terug, zoals al overduidelijk werd in de trailer. Maar wie gaan we verder zien?

Grogu, Mando en Greef Karga in The Mandalorian seizoen 3.

Grogu, Mando en Greef Karga in The Mandalorian seizoen 3. Beeld: Disney+

Het is in ieder geval bevestigd dat Katee Sackhoff terugkeert als Bo-Katan en dat Giancarlo Esposito opnieuw de rol van Moff Gideon op zich neemt. Die laatste krijgt in The Mandalorian seizoen 3 zelfs een grotere rol dan voorheen. Verder keert Carl Weathers terug als Greef Karga. En er is in ieder geval één nieuwe acteur toegevoegd aan de line-up: Christopher Lloyd, bekend van onder meer Back to the Future. Mogelijk zien we verder nog Rosario Dawson als Ahsoka Tano, al is dat nog niet bevestigd.

Helaas zijn er ook een aantal mensen die absoluut niet terugkeren. Zo weten we al dat Sasha Banks niet terugkeert als Koska Reeves. En ook Gina Carano keert niet terug als Cara Dune. Carano werd in 2021 ontslagen naar aanleiding van controversiële berichten op social media. Zo deelde ze onder meer een plaatje van Nazi Duitsland, dat ze vergeleek met het politieke klimaat in de VS tijdens de pandemie.

Wanneer komt The Mandalorian seizoen 3?

Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten op het derde seizoen van The Mandalorian. Op 1 maart gaat het nieuwe seizoen van start op Disney+. IMdB weet vast te vertellen dat we in totaal acht afleveringen krijgen, één per week. Het derde seizoen eindigt dus in april.

Beeld: Disney+