The Mandalorian-actrice Gina Carano ontslagen wegens social-mediaberichten

Gina Carano

Actrice Gina Carano kennen we als Cara Dune in The Mandalorian. Maar helaas is dat niet voor lang meer, want de actrice is ontslagen vanwege berichten die zij op social media plaatste. In deze berichten vergeleek ze de coronamaatregelen in de Verenigde Staten met Nazi-Duitsland. Ook Lucasfilm, de studio die The Mandalorian produceert, zag deze berichten voorbij komen en nam treffende maatregelen tegen de actrice.

The Mandalorian

The Mandalorian is te zien op Disney+ en speelt zich af in het Star Wars-universum. Lucasfilm, de studio die onder Disney valt, doet de productie voor deze serie. Gina Carano vertolkte in twee seizoenen één van de hoofdrollen. Ze speelde namelijk de Rebel Alliance-soldaat Cara Dune.

Lucasfilm schrijft in een verklaring: “Gina Carano is niet in dienst bij Lucasfilm en er zijn ook geen plannen voor de toekomst. Niettemin zijn haar berichten op sociale media, waarin zij mensen op grond van hun culturele en religieuze identieteit denigrerend bejegent, verwerpelijk en aanvaardbaar.”

Het doet de carrière van Carando niet veel goeds, ze zou namelijk een hoofdrol krijgen in de nieuwst Star Wars-film Rangers of the New Republic. Deze film zou een spin-off van The Mandalorian worden, maar dat kan de actrice nu wel vergeten.

#FireGinaCarano

De nieuwsgierigen onder ons zijn natuurlijk benieuwd om wat voor bericht al deze ophef ontstond. Het ging allemaal om een bericht dat de actrice op Instagram plaatste, maar inmiddels is verwijderd. De actrice zelf staat bekend als Republikein, in het bericht schreef ze dat “Joden niet door nazi’s, maar door hun buren op straat werden mishandeld. Zelfs door kinderen. Omdat de geschiedschrijving is aangepast, beseffen de meeste mensen niet dat de nazi’s duizenden Joden alleen maar konden oppakken omdat de regering ervoor zorgde dat hun buren hen gingen haten, enkel en alleen omdat ze Joods waren. Ik zie niet waarin dat verschilt van iemand haten om zijn politieke opvattingen.”

Even daarna werd de hashtag #FireGinaCarano in het leven geroepen.

Presidentsverkiezingen

Het is overigens niet de eerste keer dat dat Carano in opspraak komt op social media. Tijdens de presidentsverkiezingen liet de actrice op social media weten dat deze frauduleus waren verlopen. Ook twijfelde ze openlijk over het nut van het gebruik van een mondkapje in strijd tegen corona.

Het is nog onbekend hoe de serie verder zal verlopen. Er is natuurlijk een kans dat Lucasfilm het personage volledig zal schrappen, maar het kan ook zijn dat zij op zoek gaan naar een vervanger.

Afbeelding: Silvia Elizabeth Pangaro / Shutterstock.com