ThingMaker van Mattel maakt comeback als 3D-printer

Speelgoedfabrikant Mattel is vandaag gestart met de voorverkoop van een 3D-printer voor kinderen: de ThingMaker. Het apparaat is een reïncarnatie van het speelgoed dat het bedrijf die in de jaren ’60 lanceerde. Het origineel was een complete kit met mallen en vloeibaar plastic waarmee figuurtjes gemaakt konden worden.

De 3D-printer werkt in combinatie met een app, die samen met Autodesk is ontwikkeld. Daarmee kunnen gebruikers hun eigen figuurtjes ontwerpen en printen. Dat gebeurt aan de hand van sjabloontjes die gebruikers zelf in elkaar kunnen klikken. Volgens Mattel werkt de app ook in combinatie met andere 3D-printers. Het apparaat zelf is onder andere door een automatisch sluitende deur kindvriendelijk gemaakt.

De voorverkoop loopt via Amazon en de printers worden naar verwachting in het najaar geleverd. Het apparaat kost 300 dollar.

Naast de nieuwe versie van de ThingMaker, liet Mattel eerder al de Viewmaster terugkomen in een modern jasje. Daarvan komt er een nieuwe versie op de markt.