Tiger King-rivale Carole Baskin krijgt eigen documentaire op Discovery+

Carole Baskin's Cage Fight

Mensen wereldwijd keken vorig jaar met verbazing naar het verhaal van Joe Exotic, ofwel Tiger King. Maar Joe was niet de enige die met de documentaire in de spotlight kwam te staan. We maakten ook kennis met Carole Baskin en de vele geruchten rondom haar. Nu krijgt ook zij een eigen documentaireserie: Carole Baskin’s Cage Fight.

Baskin werkt net als Joe Exotic met grote katten: Joe was eigenaar van de dierentuin G.W. Zoo, Baskin is de CEO van Big Cat Rescue. In Tiger King zagen we hoe de twee constant ruzie hadden, omdat ze het niet eens zijn over het gebruik van exotische dieren in privédierentuinen. Al snel hoorden we ook allerlei theorieën over Carole Baskin die haar in een kwaad daglicht zetten. Zo is er een theorie dat Baskin iets te maken heeft met de verdwijning van haar tweede man Don Lewis.

Baskin zegt zelf dat dit alleen maar roddels zijn van haar tegenstanders, waarmee ze hoopten de aandacht af te leiden van haar missie om een einde te maken aan de verwaarlozing van grote katachtigen in de V.S. In een nieuwe documentaire op Discovery+ geeft ze een inkijkje in haar werk en vertelt ze haar kant van het verhaal.

Baskin vs. Exotic

In de tweedelige documentaire gaat ze ook in op het nalatenschap van Joe Exotic. Exotic werd vorig jaar namelijk veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor het beramen van een huurmoord op Baskin. Daarnaast werd het terrein van de G.W. Zoo het eigendom van Baskin en de Big Cat Rescue, omdat Exotic een eerdere schadevergoeding nog moest betalen.

In de documentaire zien we hoe Baskin in de dierentuin onderzoek doet naar bewijs van dierenhandel en -misbruik. Daarbij krijgt ze hulp van de gepensioneerde rechercheur Griff Garrison én niemand minder dat het nichtje van Joe Exotic zelf, Chealsi. Chealsi spendeerd een groot deel van haar jeugd bij de dierentuin en weet dus precies wat er achter de schermen gebeurde. De kans is dus groot dat we opnieuw flink verbaasd worden over Joe Exotic en zijn zaken.

Twee documentaires, één dag

Overigens krijgt ook Joe Exotic opnieuw aandacht in een documentaire: in november verschijnt het tweede seizoen van Tiger King. Daarin zien we sowieso hoe het nu met Joe gaat, nu hij in de gevangenis zit.

Opvallend is dat zowel Carole Baskin’s Cage Fight als Tiger King 2 op 17 november verschijnen, respectievelijk op Discovery+ en op Netflix. Net als in het echte leven rivaliseren ze dus ook op de streamingplatformen. Voor ons een groot voordeel natuurlijk, want zo kunnen we beide delen van het verhaal achter elkaar door bingewatchen!