‘Tijdens ontmoeting Kim en Trump was er een piek aan Russische cyberaanvallen’

datalek, Cybercrime, hack, cyberaanval, dark web

Volgens netwerkbedrijf F5 was er een grote piek aan Russische cyberaanvallen tijdens de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. F5 constateerde dat in een onderzoek met het bedrijf Loryka. Beide zijn gespecialiseerd in het herkennen en afwenden van cyberaanvallen.

Trump en Kim ontmoetten elkaar op 12 juni in Singapore. Volgens de bedrijven steeg het aantal cyberaanvallen op het land op die dag explosief. Er werden maar liefst 40.000 aanvallen uitgevoerd op Singapore in de 20 uur rondom de ontmoeting. Daarmee was het land 1 dag het vaakst digitaal aangevallen land ter wereld.

Russische aanvallen

88 procent van de aanvallen op Singapore kwamen volgens F5 uit Rusland. 97 procent van alle Russische cyberaanvallen zouden tijdens de top bovendien op Singapore gericht zijn. Het overgrote deel van de aanvallen (92 procent) zocht naar kwetsbaarheden in bijvoorbeeld telefoonsystemen en IoT-apparaten.

Of de cyberaanvallen door de Russische overheid zijn aangestuurd, kan F5 niet aantonen. Maar er werd geen poging gedaan om te verhullen waar de aanvallen vandaan kwamen.