Titanic en Sleepless in Seattle keren terug naar de bioscoop

Titanic

Het jaar is nog helemaal niet zo lang bezig, maar de tijd gaat sneller dan je denkt: over iets meer dan drie weken is het alweer Valentijnsdag. Pathé houdt daar ieder jaar rekening mee, door een aantal filmklassiekers terug te brengen naar de bioscoop. En niet zomaar klassiekers, maar films met een ‘anniversary’. Dit jaar is dat onder meer Titanic, die een extra bijzondere vertoning krijgt.

We kennen het verhaal ondertussen allemaal wel: de rijke Rose Dewitt Bukater die met haar verloofde en moeder op reis gaat met het schip Titanic, de arme Jack Dawson die op het laatste moment met poker een kaartje wint voor dezelfde reis. De twee ontmoeten elkaar, worden verliefd en besluiten er samen vandoor te gaan. Maar dan slaat het noodlot toe: het schip raakt een ijsberg en zinkt.

De film is een ware klassieker en bestaat inmiddels al – hou je vast – 25 jaar. Voor Pathé is dat reden om hem weer terug te brengen naar de bioscoop, voor de jaarlijkse viering van Valentijnsdag. Titanic is immers niet alleen een tragisch verhaal, maar absoluut ook een romantische. Perfect voor een date met Valentijn dus.

Deze vertoning van de film is bovendien nog extra bijzonder. Niet alleen wordt de film teruggebracht, hij is ook nog eens volledig re-mastered in High Frame Rate 3D. En je kunt hem nu ook nog eens voor het eerst in IMAX en 4DX beleven.

Meer films naar Pathé

Titanic is natuurlijk niet de enige romantische film met een Anniversary dit jaar. En het is dan ook niet de enige film die terug wordt gebracht naar de bioscoop. Ook twee andere klassiekers en één wat recentere film komen terug naar het witte doek.

Allereerst is daar Sleepless in Seattle, die inmiddels alweer 30 jaar oud is. Deze film gaat over Sam Baldwin en Annie Reed, gespeeld door RomKom-powerhouses Tom Hanks en Meg Ryan. Sam is recentelijk zijn vrouw verloren en met zijn achtjarige zoon Jonah van Chicago naar Seattle verhuisd, om daar een nieuwe start te maken. Maar dat gaat niet goed: na achttien maanden is Sam nog altijd in diepe rouw en slaapt hij slecht. Hij vertelt zijn verhaal ’s avonds in een radioshow, wat Annie, een schrijver bij een krant, hoort. Zij is zelf al verloofd, maar raakt geïntrigeerd door Sam en schrijft hem – net als vele andere vrouwen – een brief, met als voorstel om elkaar op Valentijnsdag bovenop de Empire State Building te ontmoeten. Zoontje Jonah vindt die brief, raakt enthousiast en doet alles om zijn vader daar te krijgen. Ontstaat er zo magie?

De andere klassieker is inmiddels 50 jaar (!) oud. We hebben het hier over The Way We Were, de moeder van alle RomKoms, met Barbra Streisand en Robert Redford in de hoofdrollen. Zij spelen Katie en Hubbell, die we gedurende twintig jaar volgen. In die tijd zijn ze vreemden, kennissen, vrienden, beste vrienden, een koppel en uiteindelijk rivalen. De twee zijn enorm verschillend, waardoor hun relatie niet altijd van een leien dakje gaat. Maar kan hun relatie de tand des tijds weerstaan?

En tot slot keert ook A Star Is Born – die vijf jaar geleden verscheen – weer in de bioscoop. Deze film gaat over Jack (Bradley Cooper) die de zangeres Ally (Lady Gaga) ontdekt, en op wie hij vervolgens verliefd wordt. Ally heeft haar droom om zangeres net zo’n beetje opgegeven, maar Jack is vastberaden om haar in de spotlight te krijgen. Dat lukt, maar hun relatie komt onder druk te staan, zeker als Jack tegen zijn eigen demonen moet vechten.

Een maand lang films

De vier films keren niet allemaal op dezelfde dag terug in de bioscoop. In plaats daarvan heeft Pathé een aantal dagen uitgekozen waarop de films op het witte doek te zien zijn. En ja, voor twee films zit daar ook Valentijnsdag zelf bij. Het schema is als volgt:

  • Sleepless in seattle (30 Year Anniversary) zondag 5 februari
  • Titanic re-release (25 Year Anniversary) zondag 12 februari en dinsdag 14 februari
  • The Way We Were (50 Year Anniversary) dinsdag 14 en zondag 19 februari
  • A Star is Born (5 Year Anniversary) zondag 26 februari

Meer informatie over deze en andere romantische films die je in februari kunt zien bij Pathé is te vinden op de website van de bioscoop. En daar kun je natuurlijk ook tickets vinden.

Beeld: Shutterstock