Music Summit op TNW combineert muziek, technologie en innovatie in een conferentie

Muziek, technologie en innovatie op één conferentie. Dat is iets waar mening muziekliefhebber en technerd blij van wordt, inclusief ikzelf. En juist voor die mensen heb ik goed nieuws: op 19 mei is de eerste editie van Music Summit van The Next Web, waarbij die drie dingen gecombineerd worden.

De Music Summit duurt drie uur en vindt plaats tijdens de TNW Conference. Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten tijdens een event als dit? “Het doel is om zowel de top van de creatieve sector als de technologische branche te inspireren met verhalen die zijn voortgekomen uit een samensmelting van muziek en technologie”, aldus het platform.

Om dat te bereiken zijn er een aantal interessante sprekers uitgenodigd. Zo komen dj en producer Hardwell, chief scientist bij Dolby Labs Poppy Crum, head of music bij Kickstarter Molly Neuman, muzikant, componist en producer Colin Benders en UI/UX Sound Specialist Henry Daw wat vertellen.

Techniek en muziek

Deze mensen gaan onder meer hun inzichten delen over “hoe merken, adverteerders en creatieven hun krachten kunnen bundelen door muziek en de nieuwste tech-trends samen te brengen”, vertelt Hans Brouwer, CEO en oprichter van MassiveMusic, dat de Music Summit met TNW organiseert.

Zo gaat Hardwell praten over growth hacking binnen de muziekindustrie. Hij heeft zelf inmiddels ook wat ervaring met technologie: hij gebruikt blockchain om zijn rechten te regelen en brengt met eMense muziek naar esports. Poppy Crum spreekt over de neurowetenschappen van geluid en Colin Benders spreekt over hoe muziek en technologie op het werk samen kunnen werken.

De TNW Conference biedt ruimte aan 15.000 bezoekers, van wie er duizend aanwezig kunnen zijn bij de Music Summit. Daarnaast verschijnen er video’s online, mocht je er niet bij kunnen zijn. Voor meer informatie bekijk je de website van de Music Summit.