Toch nog geen toeristische maanvluchten van SpaceX dit jaar

SpaceX liet vorig jaar weten van plan te zijn om dit jaar twee toeristen naar de maan en terug te brengen. Dat plan is nu uitgesteld, meldt The Wall Street Journal. De vlucht gaat in ieder geval niet voor de tweede helft van 2019 gebeuren, stelt de krant. Het ruimtebedrijf zelf heeft nog geen nieuwe datum bekendgemaakt.

De bedoeling was dat de toeristen een ritje om de maan zouden maken om vervolgens terug naar de aarde te keren. De twee geïnteresseerden benaderden het bedrijf zelf en zouden een “significante aanbetaling” hebben gedaan. Maar de vlucht wordt nu dus uitgesteld.

In een e-mail zegt een woordvoerder van SpaceX: “SpaceX is nog steeds van plan om mensen rond de maan te vliegen, de vraag vanuit klanten neemt toe.” Toeristen die een dergelijke vlucht willen maken, moeten dezelfde gezondheidstesten ondergaan als astronauten.

Meer vertraging

Het ruimtebedrijf wilde ook astronauten naar ISS gaan brengen. De tests met de daarvoor benodigde Dragon-capsule zijn echter ook vertraagd. Het bedrijf heeft tot nu toe dan ook nog geen bemande vluchten uitgevoerd.