De Toddler Monitor vertelt het je als je peuter de slaapkamer uitgaat

Toddler Monitor

Welke ouder heeft er nu geen babyfoon? Hoewel deze apparaten handig zijn, is het apparaat een beetje te veel van het goede als je kind wat ouder wordt. Toch wil je je kind misschien nog wel in de gaten kunnen houden. Daarvoor komt er nu een slim apparaat aan dat ouders kan helpen. De Toddler Monitor geeft je een melding als je kind de slaapkamer of een andere veilige ruimte verlaten heeft.

Krista Teare, mede=oprichter van Toddler Monitor, vertelt dat de inspiratie haar eigen kind was. “Toen mijn tweejarige zoon ’s nachts ons huis uit liep, was ik geschokt om te ontdekken dat er niets op de markt was dat me kon vertellen of hij zijn kamer uit was. We gingen zoeken of dit een veelvoorkomend probleem was en vonden een stapel nieuwsberichten uit heel de VS waarin kinderen ongemerkt hun huis uitgingen. Soms had dat tragische gevolgen.”

De nieuwe monitor moet dat dus voorkomen. Het gebruik is eenvoudig: je hangt het apparaat aan de deurknop en activeert het via je smartphone. Opent je kind de deur, dan herkent het apparaat de beweging hiervan en geeft het je een melding via de app. Handig, want zo weet je altijd of je peuter aan de wandel is of rustig op de plek is waar hij of zij moet zijn.

Je kunt overigens gewoon door je huis blijven lopen met je smartphone in je zak als je de Toddler Monitor gebruikt. Het apparaat zou voldoende bereik moeten hebben voor de allergrootste huizen. Daarnaast kan het tegen water, past het op iedere deurknop en is er een app voor zowel iOS als Android. Je kunt verbinding maken met maximaal drie apparaten tegelijkertijd en ook drie ouders of verzorgers kunnen een monitor tegelijkertijd in de gaten houden.

Andere toepassingen

Hoewel het apparaat de Toddler Monitor heet, zijn er volgens de makers nog vele andere toepassingen. Er zijn immers tal van mensen en kinderen met speciale behoeften, waar dit apparaat ook prima bij kan werken. Denk bijvoorbeeld aan iemand met alzheimer, die regelmatig aan de wandel gaat. Of een kind met downsyndroom.

De Toddler Monitor staat op dit moment op Kickstarter, om geld op te houden voor het maken er van. Daar willen ze 17.500 euro mee ophalen. Via Kickstarter kun het project steunen. Dat kost je 70 dollar. Vanaf september wordt het vervolgens verstuurd.

Toddler Monitor