TomTom komt met GoPro-concurrent: de Bandit-actiecamera

GoPro krijgt er weer een nieuwe concurrent bij. Tomtom heeft namelijk zijn eerste actiecamera gepresenteerd. De nieuwe camera, genaamd Tomtom Bandit, is een actiecamera waarop je de beelden rechtstreeks kunt editen.

Je hoeft de camera dus niet eerst aan je laptop of pc te hangen, om vervolgens het een en ander aan te passen. De Bandit beschikt namelijk over een ingebouwde bewegingsmeter en gps, zodat ‘ie de belangrijkste delen uit de video kan herkennen. Je kan bepaalde delen uit je video ook willekeurig selecteren door met de camera te schudden. Als je preciezer ter werk wilt gaan, kun je de bijbehorende applicatie downloaden. Wanneer de video klaar is, kan deze direct gedeeld worden, zonder dat je je laptop aan hebt hoeven zetten.

De Tomtom Bandit filmt in 4K, beschikt over 16 megapixels, heeft een groothoeklens en is waterdicht. Daarnaast kan je de camera eenvoudig ergens op bevestigen door middel van het ingebouwde kliksysteem. De camera zal vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn voor 429 euro.