Philips en Numrush maken longread over de geschiedenis van muziekbeleving

Vandaag is er een nieuwe special live gegaan op Numrush waar we enorm trots op zijn: The Thrill of Sound. In deze longread lees je alles over de geschiedenis van muziekbeleving: Van grammofoonplaat en cassettebandje, tot Spotify en wireless surround sound.

De bijzondere website is een samenwerking met Philips, die in de geschiedenis dan ook een hoofdrol speelt: Wat maar weinig mensen weten is dat zowel het cassettebandje als de CD ooit in de R&D labs van Philips werden uitgevonden. Vandaag de dag staat het bedrijf nog steeds voor audio innovatie: Zo kun je met de Philips Fidelio E5 en B5 overal in huis draadloze surround sound ervaren zonder dat je nog vervelende snoeren hebt liggen.

Screen Shot 2015-04-29 at 00.12.15

Om te bekijken hoe al deze producten tot stand kwamen bezocht Numrush het sound innovation lab van Philips en WOOX Innovations in Leuven. Daar zagen we hoe met behulp van 3D printers en geluidsdichte kamers allerlei nieuwe audiodevices worden ontwikkeld en geoptimaliseerd. In The Thrill of Sound zie je daar diverse beelden van in een reeks van mini-documentaires.

Daarnaast spraken we voor deze special ook met tal van audio- en muziekexperts. Zo vertellen 3FM DJ’s Michiel Veenstra en Roosmarijn Reijmer hoe belangrijk een goede geluidservaring thuis is, memoreert Kees de Koning, platenbaas bij TopNotch en manager van zangeres Anouk aan de nostalgie van mixtapes in de jaren 80 en vertelt DJ Isis waarom vinyl wat haar betreft nog altijd beter klinkt dan digitaal.

The Thrill of Sound is geen gewone website maar een zogenaamde longread, waarin de tekst van journalist Marjolein van Trigt wordt afgewisseld door historische videobeelden, interviews, filmfragmenten uit onder meer High Fidelity en American Psycho, Spotify playlists en muziek van de Rolling Stones en Doe Maar. Een mulitmediale experience voor de bezoeker dus, en een must-read voor elke audio- en muziekfan.