TomTom wil de concurrentie aangaan met Fitbit met zijn simpelste fitnesstracker tot nu toe

TomTom Touch Cardio

TomTom kennen we natuurlijk vooral van hun navigatieproducten, maar het bedrijf is ook al jaren actief op de wearablemarkt. In eerste instantie met sporthorloges voor bijvoorbeeld hardlopers en golfers, maar tegenwoordig ook met ‘gewone’ fitnesstrackers die je de hele dag kunt dragen. Op de IFA toonde TomTom al de TomTom Touch; nu krijgt die een simpelere versie: de TomTom Touch Cardio.

De line-up van TomToms fitnesstrackers wordt er niet meteen makkelijker op. De oude TomTom Touch heet nu namelijk plots TomTom Touch Cardio + Lichaamssamenstelling. Deze houdt overdag je beweging en ’s nachts je slaap bij en hij meet je hartslag. Uniek is dat hij daarnaast je lichaamsvet en spierpercentage meet. Dat doen de meeste andere trackers niet. De TomTom Touch Cardio + Lichaamssamenstelling kost zo’n 150 euro.

Fitbit

De nieuwe TomTom Touch Cardio ziet er hetzelfde uit en heeft bijna dezelfde naam, maar mist de mogelijkheid om vet en spieren te meten. Het is dus gewoon een simpele fitnesstracker met hartslagmeter. De adviesprijs is nog niet bekend gemaakt, maar zal natuurlijk lager komen te liggen dan 150 euro.

Daarmee kan de TomTom Touch Cardio een interessant alternatief zijn voor de Fitbit Charge 2. Deze heeft grotendeels dezelfde functionaliteiten, maar kost 160 euro. Wel heeft Fitbit al jaren gewerkt aan een goede app met handige functies voor sporters, terwijl TomTom hier pas de laatste tijd veel in investeert.

De TomTom Touch Cardio zal vanaf maart te koop zijn.