TomTom presenteert eerste fitnesstracker die je vet- en spiermassa kan meten

TomTom Touch

TomTom heeft vandaag tijdens IFA 2016 drie nieuwe wearables geïntroduceerd. De opvallendste is een fitnesstracker met een functie die we niet eerder in zo’n apparaat hebben gezien. Deze TomTom Touch kan je lichaamssamenstelling kan analyseren, iets dat we tot nu enkel zagen in connected weegschalen.

De fitnesstracker heet, laat je je lichaamsvet en spierpercentage bekijken. Daarnaast vind je in de wearable meer gebruikelijke functies als het monitoren van je hartslag, het bijhouden van je stappen en een schatting van hoeveel calorieën je verbrand hebt. De TomTom Touch komt in oktober naar de winkels voor 149 euro.

TomTom Touch

Sporthorloges

Naast de TomTom Touch heeft de fabrikant ook twee sporthorloges gepresenteerd. De Spark 3 komt met 24/7 GPS-tracking en 3GB aan ingebouwde opslag voor je muziek. Daarnaast is er een feature om routes te ontdekken, waarmee je je startlocatie en je huidige locatie kunt bekijken. Ook toont de feature in welke richting je beweegt. Je eigen routes kun je managen en uploaden, ook vanaf diensten van andere partijen dan TomTom.

TomTom Spark 3

Het andere GPS-horloge is de TomTom Adventurer. Dit horloge heeft in principe alle features die de Spark 3 ook heeft, maar er is een hoogtemeter toegevoegd. Handig voor mensen die van wandelen, skieën of snowboarden houden. Op deze manier kun je namelijk je afstand in 3D bijhouden, maar ook je hoogte en lengtegraad bekijken. Volgens TomTom zelf heeft de Adventurer een accuduur van 24 uur.

TomTom Adventurer

Naast de wearables is er ook een nieuwe app die met de apparaten samenwerkt. De app, genaamd MySports, is verkrijgbaar voor iOS, Android en het Web.

De TomTom Spark 3 en de TomTom Adventurer zijn vanaf oktober te koop voor 249 euro en 299 euro.

VIO en Curfer

Verder heeft TomTom op de IFA vanochtend een navigatiesysteem voor scooters gepresenteerd, de VIO. Op een rond navigatiescherm met touchscreen kun je de route zien, maar ook gesprekken ontvangen via je telefoon. Rijd je boven de snelheidslimiet, dan wordt het scherm rood. Het touchscreen werkt ook met handschoenen aan; handig als het koud is.

TomTom VIO

Daarnaast is de Curfer gelanceerd, wat een meetapparaat voor auto’s is. Dit systeem registreert de g-kracht, je remgedrag en rijlijnen. Aan de hand van een bijbehorende app wil TomTom het rijgedrag van automobilisten verbeteren. Doel is dat je zuiniger gaat rijden.

Handig is dat je met de Curfer je auto terug kunt vinden met je smartphone, als je bijvoorbeeld niet meer weet waar je hem precies hebt geparkeerd. Daarnaast geeft het apparaat informatie voer de accustatus, olietemperatuur en de motorbelasting. De Curfer is vanaf vandaag te reserveren.