Tone geeft je direct inzicht in hoeveel je afvalt tijdens het sporten

Inzicht krijgen in hoe je het snelst vet kunt verbranden is lastig. Voor de een is dit een half uur hardlopen, de ander kan beter spieroefeningen doen. Ook een weegschaal helpt niet altijd: verloren gewicht kan net zo goed vocht of spiermassa, als vet zijn. Een nieuw apparaatje kan je hier wellicht mee helpen.

De Tone meet namelijk de hoeveelheid aceton in je adem. Als er vet verbrand wordt, dan ontstaat aceton als bijproduct. Door deze te meten, weet je dan ook precies hoeveel vet je verbrandt. Erg handig!

De Tone is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen GM Nameplate en Stratos. Samen hebben deze bedrijven de juiste sensoren ontwikkeld om de acetone te kunnen meten. Dit heeft als resultaat een apparaatje opgeleverd wat lijkt op een Astma-inhaler.

Met de Tone willen beide bedrijven niet alleen inzicht geven in hoeveel vet iemand verbrandt, maar ook in hoe je optimaal kunt trainen. Met de data die met de Tone verzameld wordt, kun je gemakkelijk bepalen wanneer, hoe vaak en hoe je het best kun trainen. Ook krijg je inzicht in wanneer je het best kunt eten, wat je moet eten voor een training en hoeveel je moet eten.

De Tone is niet alleen interessant voor sporters. Ook bijvoorbeeld diabetici kunnen veel hebben aan deze inhaler. Het laat namelijk zien hoe gezond een lichaam is, wat erg belangrijk kan zijn voor mensen die constant op hun voedselinname moeten letten. De Tone is later dit jaar beschikbaar voor $150.