Maak een heatmap van al je Strava ritten

Maak een heatmap van al je Strava ritten. Ben je benieuwd waar je het meeste fietst, hardloopt of wandelt? Je trainingsritten op Strava.com zijn alleen individueel te zien. Hoe gaaf is het om een heatmap te maken van al je trainingsarbeid! Kunstzinnig zelfs.

Waar sport ik het meest?

Als fanatieke amateursporter doe ik toch veel dingen onbewust. Heb ik voor het invallen van de duisternis nog anderhalf uur om te wielrennen? Of nog een uurtje om te gaan hardlopen? Iedereen heeft toch zijn favoriete rondjes, heuvels, routes en straatjes. Ik zelf woon op 5 minuten fietsen van Rheden. Heb ik weinig tijd? Ik ga linea recta naar de Posbank toe. Ik wilde testen of dit eigenlijk wel klopt. Welke routes fiets of hardloop ik heel vaak?

Strava multiple rider mapper

Jonathan O Keeffe heeft meerdere mooie tools gemaakt met de API van Strava. In deze blogpost beschrijf ik ‘multiple rider mapper’. Als je bent ingelogd op Strava dan kun je naar de site toe. Het is niet nodig je trainingen uit Strava te exporteren. Je kan je eigen ritten plotten of die van een andere atleet op Strava. Bij ‘activity type’ kun je kiezen of je al je sporten laat zien, of bijvoorbeeld alleen je ritten op de fiets. De ‘color display mode’ staat automatisch op heatmap. Hoe vaker je ergens bent geweest, hoe lichter de kleur wordt.

De heatmap van al mijn Strava trainingen

De heatmap van al mijn Strava trainingen

Kunst met de multiple rider mapper

Blogger Brett Lobree laat behulp van deze tool zien dat hij door alle straten in San Fransisco is geweest. Figurerunning in optima forma! Voor mij is Strava een geweldige analysetool voor het bijhouden van mijn trainingen. Toepassingen als een heatmap van Strava kunnen je helpen je trainingen nog afwisselender en kunstzinniger te maken…