Trump: ‘Apple heeft beloofd drie fabrieken in de Verenigde Staten te bouwen’

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple-CEO Tim Cook beloofd dat de iPhone-fabrikant “drie grote fabrieken, prachtige fabrieken” gaat bouwen in Amerika. Dat zei de president tegenover The Wall Street Journal. Wanneer en waar de fabrieken gebouwd moeten worden, zei hij niet.

“Ik heb met Cook gesproken; hij beloofde me drie grote fabrieken – groot, groot, groot”, aldus Trump in het artikel over de hervorming van belastingen voor bedrijven en investeringen in bedrijven. “Ik zei: weet je Tim, tenzij je begint met het bouwen van je fabrieken in dit land, zie ik mijn regering niet als een economisch succes. Hij belde me en zei dat ze er mee doorgaan.”

Apple heeft geweigerd iets over het bericht te zeggen.

Beloftes Trump

De opmerking van Trump zou zijn beloftes uit zijn campagne waar maken. Hij zei voor de verkiezingen dat hij ervoor zou zorgen dat er meer fabrieken in Amerika zouden komen. Vlak voor hij president werd zei hij zelfs dat hij Apple zo ver zou krijgen dat ze computers in Amerika zouden gaan bouwen. Hier kan hij het bedrijf echter niet toe verplichten, aangezien daar geen wetten over zijn.