Waze komt eindelijk naar Android Auto

Voor veel mensen is Google Maps een prima navigatie-app. Maar voor bestuurders van taxi’s en Uber is Waze een veel betere app. Deze app waarin Google’s informatie samengevoegd wordt met data via crowdsourcing komt nu eindelijk naar Android Auto. Dat schrijft Engadget.

Volgens Engadget, die de app al mocht uitproberen met Android Auto voor deze later vandaag wordt uitgebracht, ziet de app er goed uit. Zo zijn alleen de belangrijkste elementen aanwezig en is de rest weggelaten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om informatie te delen over het verkeer, de aanwezigheid van politie, ongelukken, gevaren op de weg en problemen in de kaart zelf. Maar de advertenties, die zijn er niet.

Wel zie je nog steeds locaties voor “partners” van Waze langs je route. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om fast food en benzinestations. Maar dat is misschien alleen maar handig: soms wil je ook gewoon stoppen voor een hamburger en we hebben allemaal benzine nodig.

Navigatie

Belangrijker is natuurlijk de navigatie. Linksboven staan wijzigingen in je route. Klik je er op, dan kom je in een menu met opties om een alternatieve route te nemen of om de navigatie te stoppen. Meer dan twee keer klikken is niet nodig, waardoor je zo min mogelijk wordt afgeleid tijdens het rijden.

Helaas missen er ook een aantal nuttige functies. Zo zijn sociale aspecten als carpooling, het contact leggen met andere Waze-gebruikers, de prijzen voor benzine en de chat op de kaart verdwenen. Verder kun je niet met spraakcommando’s laten weten dat er een gevaar is op de weg. Volgens Waze zijn deze opties vooralsnog niet toegevoegd, maar er lijkt een goede kans dat ze in de toekomst wel komen.

Helaas komt Waze voorlopig waarschijnlijk niet naar CarPlay. In dat geval moet je dus nog steeds je smartphone gebruiken voor navigatie via de app.