Tweede Kamer: Alle scholen moeten in 2017 snel internet krijgen

Alle scholen, zowel in het basis- als middelbaar onderwijs, moeten over twee jaar de beschikking hebben over een snelle interneverbinding. De Tweede Kamer heeft vanmiddag een voorstel daarover van de ChristenUnie aangenomen. Die partij stelt dat veel scholen nu nog een verbinding hebben met een te lage snelheid voor sommige onderwijstoepassingen.
De ChristenUnie stelt dat er vooral in het buitengebied problemen zijn, waardoor het op sommige scholen niet mogelijk is om met meerdere computers tegelijk op internet te werken. Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, zegt tegen het ANP:
Internet is niet meer weg te denken uit de klaslokalen en is een must voor het onderwijs. Het is ondenkbaar dat complete scholen daarvan nog langer verstoken blijven.

Doordat de Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel van de ChristenUnie moet het Ministerie van OCW nu aan de slag om te zorgen dat alle scholen de beschikking krijgen over een snelle verbinding. Hiervoor zouden bijvoorbeeld samenwerkingen met bedrijven moet gerealiseerd, zoals wij eerder al schreven in ons eigen magazine RUSH over de toekomst van onderwijs. Het is expliciet niet de bedoeling dat het geld dat is bedoeld voor onderwijs wordt uitgegeven aan sneller internet.