Zo beveilig je je WhatsApp-account met tweestapsverificatie

WhatsApp geeft zijn gebruikers vanaf de laatste update de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen. Daarmee kun je je account extra beveiligen met een zescijferige pincode. Je hoeft deze pincode niet telkens in te voeren zodra je de app opent. De code is bedoeld om het gebruikte telefoonnummer te bevestigen, bijvoorbeeld als je een nieuwe toestel neemt.

Zo schakel je tweestapsverificatie in:

  1. Open WhatsApp
  2. Ga naar Instellingen > Account
  3. Kies bij Tweestapsverificatie ‘Schakel in’

Om je te helpen de ingestelde pincode te onthouden, vraagt WhatsApp je om de zoveel tijd om de code in te voeren. Hoe vaak dat gebeurt, zegt het bedrijf er niet bij. Je kunt deze optie niet uitzetten, tenzij je tweestapsverificatie helemaal uitschakelt.

Code vergeten

Je kunt in de instellingen ook je e-mailadres invoeren. Daarmee kun je tweestapsverificatie uitzetten voor het geval je de zescijferige code vergeet. Je krijgt een dat geval een link om de beveiligingsfunctie uit te schakelen.

Als je de zescijferige code bent vergeten en geen e-mailadres hebt doorgegeven, ben je de toegang tot je account niet volledig kwijt. Je kunt je account opnieuw bevestigen, maar daarvoor moet je wel zeven dagen wachten. De tijd gaat in sinds het moment dat je WhatsApp voor het laatst gebruikt hebt. Na een week kun je je telefoonnummer opnieuw bevestigen, zonder de pincode. Alle tussentijdse niet-gelezen berichten zullen worden verwijderd.

Doe je er minimaal dertig dagen over om je account opnieuw te verifiëren, dan wordt je account verwijderd. Als je in dat geval je telefoonnummer opnieuw bevestigt, wordt er een nieuw account voor je aangemaakt.