Twitch verhoogt beeldkwaliteit voor nog mooiere livestreams

twitch

Twitch is de laatste tijd flink aan het uitbreiden en verbeteren. Zo worden chatgesprekken nu gemodereerd met behulp van kunstmatige intelligentie en gaat het platform ook direct games verkopen. Nu is er weer een verbetering: de framerate van streams gaat flink omhoog en er komen nieuwe tools voor oplossingen bij problemen. Dit schrijft het medium op zijn website.

Het streamingplatform, dat eigendom is van Amazon, heeft nu ondersteuning voor 1080p (HD) aangekondigd. Daarbij kun je gaan streamen op 60 frames per seconde. Een fijne boost, want betere beeldkwaliteit is altijd goed, juist bij de prachtige beelden van games. Overigens kun je wel nog steeds gebruikmaken van lagere kwaliteit, mocht je dat willen.

Natuurlijk kost een hogere framerate en een hogere beeldkwaliteit ook meer brandbreedte. Daarom wordt ook dat verhoogt. Vanaf nu bevelen ze officieel 3,6 Mb/s aan inkomende bitrates aan voor de meeste streamers. Dat terwijl er eerst een maximum van 3,5Mb/s mogelijk was. Daarnaast wordt er in de komende weken ook een nieuwe encodeerkwaliteit voor alle streamers beschikbaar gesteld.

Twitch Inspector

Om te zien of alle nieuwe opties beschikbaar zijn voor jou, ga je naar de Twitch Inspector. Daar kun je je laatste streamdata bekijken en zoeken naar een indicator genaamd Transcode V2. Zodra alles beschikbaar is voor je kanaal, kunnen je kijkers via video-instellingen meer opties vinden.

Twitch Inspector

De Twitch Inspector zelf is overigens ook nieuw. Hiermee kun je de stabiliteit van je stream monitoren en naar oplossingen zoeken als het niet goed gaat. Daarnaast kun je testen uitvoeren voor je live gaat, zodat je zeker weet dat je kwaliteit goed is. Hier heeft Twitch ook een video over gemaakt en een website met een aantal tips om je eigen stream op te zetten.