‘Twitter experimenteert met tonen van tweets in je omgeving’

De afgelopen weken heeft Twitter een publieke test uitgevoerd met het uitrollen van verschillende versies van hun iOS app onder gebruikers van het sociale netwerk. Meest in het oog springende test? Het tonen van de meest recente tweets in je omgeving op een kaartje.

Afgelopen weekend wist de Wall Street Journal voor het eerst te melden dat er gebruikers waren die een zogenaamde ‘Nearby’-functie in hun app zagen staan. Tussen een aantal nieuwe ’timelines’ verscheen de nieuwe functie, waarbij de meest recente berichten in je omgeving direct worden getoond.

BN-AU167_twitte_DV_20131214124223

Hoewel het al sinds 2010 mogelijk is om je locatie mee te sturen met een tweet middels de GPS van je smartphone of tablet, is het Twitter zelf nooit gelukt om een goede toepassing te vinden voor deze datastroom.

De nieuwe ‘Nearby’-functie kan natuurlijk nog alle kanten op, maar meer hulp bij het verkennen van je omgeving is natuurlijk een logische gedachtegang. Daarmee schurkt Twitter ietsje dichter tegen Foursquare aan, maar zal het eerst moet uitvogelen hoe het de tweets relevanter maakt voor jou als gebruiker.

Twitter was zelf niet bereid om te reageren op de geruchten, maar verwijst naar een blogpost over de experimenten die het sociale netwerk uitvoert.