‘Google hervat ontwikkeling van een slimme thermostaat’

Iets meer dan twee jaar geleden gooide Google de handdoek in de ring rondom de ontwikkeling van een slimme thermostaat, maar intussen zou de Amerikaanse internetgigant weer begonnen zijn met het oppakken van de werkzaamheden. Recente successen van onder andere de Nest zijn daar vast bij van invloed geweest.

Volgens bronnen binnen De Grote G is het project al weer enige tijd in volle gang en zijn er de afgelopen maanden al een aantal tests uitgevoerd met diverse thermostaten. Het project zou de naam ‘EnergySense’ hebben mee gekregen binnen de muren van Mountain View.

Het lijkt erop dat Google wederom geen eigen hardware heeft ontwikkelt voor de tests, maar dat er gebruik wordt gemaakt van kennis en kunde van het Amerikaanse Ecobee. Stuart Lombard, CEO van Ecobee, was er vanochtend echter als de kippen bij om te verklaren dat er geen officiële samenwerking is met Google, “maar Google kan natuurlijk nog steeds hardware van het bedrijf gebruiken in zijn tests“.

Een directe concurrentiestrijd met bijvoorbeeld de Nest ligt ook niet in de lijn der verwachtingen, volgens de bronnen binnen Google. De bredere doelstelling van Amerikaanse internetgigant is het verbeteren van het Amerikaanse energiegrid, waar het op basis van de verzamelde data via EnergySense, diverse toepassingen voor wil gaan ontwikkelen.

Óf en zo ja, wanneer Google met een slimme thermostaat de consumentenmarkt betreedt is nog even de vraag. Echt grote zorgen hoeven ze zich op het hoofdkantoor van Nest (nog) niet te maken, zo lijkt.