Twitter gaat geheel nieuwe functies testen in aparte bèta-app

Twitter

Twitter is van plan om diverse nieuwe functies toe te gaan voegen aan zijn app. Maar voor die functies verschijnen, moeten ze wel eerst getest worden. En dat gaat het sociale medium doen in een speciale app voor bètatesten, zo vertelt het bedrijf aan Engadget.

Het idee is dat wij nieuwe organisatie- en contextfuncties kunnen uitproberen. Het gaat bijvoorbeeld  om statusupdates en zogenaamde ijsbrekers, die ontworpen zijn om mensen aan te moedigen om met elkaar te praten. In de komende weken moet het programma van start gaan. Iedereen kan zich aanmelden om mee te doen, maar slechts een paar duizend mensen worden uitgekozen.

Als je uitgekozen wordt om mee te doen, gaat Twitter je om feedback vragen over functies die je test. Die feedback wordt gebruikt om te zien wat er wel en niet werkt, voor functies worden uitgerold naar alle gebruikers. CEO Jack Dorsey zegt daarbij dat het voornaamste doel is om “de gezondheid van het openbare gesprek te verbeteren”.

Met het programma krijg je ook de optie om te delen wat je aan nieuwe functies ziet. Daarnaast krijg je de optie om verschillende experimentele functies uit te proberen.

Testfuncties

TechCrunch kreeg al een eerste blik op een aantal functies die je kunt gaan testen. Het gaat onder meer om reacties met kleurcodes, waardoor je het verschil kunt zien tussen reacties van degene die de tweet in eerste instantie plaatsen, die van mensen die je volgt en die van mensen die je niet volgt.

Ook wordt er geëxperimenteerd met het verwijderen van de like-knop en de retweet-knop. De functies verdwijnen niet helemaal, maar verschijnen alleen als je op een specifiek bericht klikt. Het idee is dat je de interactie aan kunt gaan als je dat wil, maar je een vereenvoudigde versie van het sociale medium ziet als je dat niet wil.

Foto: Worawee Meepian / Shutterstock.com