Twitter gaat mogelijk de manier waarop retweets werken aanpassen

Twitter

Twitter heeft een nieuwe aanpak om te laten weten wat het allemaal aan het doen is: tweet erover. Op die manier maakte CEO Jack Dorsey vorige week bekend politieke advertenties van zijn platform te verbannen, en nu deelt vice president van design en research Dantley Davis welke veranderingen hij gaat onderzoeken in 2020. Dat meldt The Verge.

Davis heeft diverse punten genoemd die hij wil onderzoeken, maar meest opvallend is dat er wijzigingen aan de retweets en gesprekken worden bekeken. Maar houd in gedachten: de ideeën worden alleen onderzocht en niet per se doorgevoerd in het daadwerkelijke platform.

Op het gebied van retweets wil Davis gaan kijken naar een functie om een retweet van jouw tweet uit te zetten. Met andere woorden: je kunt dan voorkomen dat iemand anders jouw tweet gaat retweeten. Daardoor wordt je bericht niet verspreid en kun je bijvoorbeeld verwachte negatieve reacties voorkomen.

Dit kan overigens al wel, maar alleen als je een privéaccount hebt. En lang niet iedereen wil een privéaccount, wat betekent dat je tweets automatisch wel geretweet kunnen worden. Dit kan dus een mooie middenweg tussen de twee opties zijn.

Meedoen aan gesprekken

Ook wil Davis een optie onderzoeken waardoor mensen je niet via een @ kunnen meenemen in een gesprek, zonder dat jij daar toestemming voor geeft. Een tweede optie langs diezelfde lijn is om de mention van jouw profiel uit een gesprek te houden.

Mogelijk is dit een functie om pesterijen te stoppen. Op dit moment worden de @-mentions immers niet alleen gebruikt om een gezellig gesprek te hebben, maar ook om kritiek te uiten op mensen. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je voorkomen dat je in een gesprek terecht komt.

Tot slot wil Davis gaan onderzoeken om tweets alleen naar specifieke hashtags, interesses of vrienden te sturen. Een nuttige functie als je een keer iets niet met al je volgers wil delen.

Foto: Worawee Meepian / Shutterstock.com