Twitter komt naar je TV met speciale app voor sportlivestreams

Twitter op Apple TV

In april werd bekend dat Twitter de wedstrijden van de Amerikaanse footballcompetitie NFL live gaat uitzenden. En sindsdien heeft het bedrijf allerlei deals van het livestreamen van topsport gesloten. Al die wedstrijden en programma’s hoef je niet vanaf je kleine smartphone-scherm te bekijken. Twitter heeft namelijk een speciale app gemaakt, waarmee je Twitter ook op de TV kunt gebruiken, zo maakt het bedrijf bekend.

De app is speciaal voor video gemaakt en wordt beschikbaar op Apple TV en de Xbox One van Microsoft. In de VS kunnen ook mensen met de Fire TV van Amazon er mee aan de slag. In de app komen alleen video’s, foto’s en tweets die gefilterd worden door Twitter zelf. Maar het belangrijkste is dat alle officiële livestreams van Twitter beschikbaar worden de app.

Is er geen livestream dan zie je aan de ene kant van je scherm zie je de video’s, aan de andere kant een lijst met tweets die Twitter voor je heeft uitgezocht. Op de Apple TV kun je twee video’s naast elkaar bekijken, bijvoorbeeld de video’s die toeschouwers zelf maken en de officiële uitzending.

Op deze manier spoort het sociale medium mensen echter ook aan om nog een reden te vinden om de dienst te gebruiken. Dat is goed voor het bedrijf, want het aantal gebruikers groeit vrijwel niet meer. Grootste reden hiervoor is dat mensen het verwarrend en ingewikkeld vinden.

Twitter wordt TV

Livestreams zijn nu een groot onderdeel geworden van het plan van het sociale netwerk om meer gebruikers aan te trekken. De samenwerking met de NFL is daar slechts één onderdeel van. Er is ook een partnerschap gesloten met de MLB, de National Basketball Association, de Natonal Hockey Leaugue, Pac-12 Networks voor sport en Bloomberg News en Cheddar voor financieel nieuws. Daarmee lijkt het bedrijf in te zetten op een nieuw videomedium die misschien zelfs de traditionele TV kan vervangen. Stan schreef hier ieder al een uitgebreid artikel over.

De deal met de NFL is echter wel de grootste. Hier is namelijk acht miljoen dollar mee gemoeid. Er worden najaar tien wedstrijden uitgezonden. De eerste is tussen de New York Jets en de Buffalo Bills.

De app voor de Apple TV is wereldwijd beschikbaar. Wil je Twitter via je Xbox One bekijken, dan is er slecht nieuws: deze app is namelijk (nog) niet beschikbaar in Nederland. De livestreams zijn echter ook te bekijken via de website van Twitter en via Moments in de normale Twitter-apps.