Twitter komt met nieuwe maatregelen om misbruik tegen te gaan

Een groot probleem op Twitter is het misbruik er van. Diverse mensen worden anoniem lastig gevallen, uitgescholden of geïntimideerd. Hier wordt al jaren over geklaagd en het sociale medium heeft het geprobeerd aan te pakken. Maar tot nu toe hielp het niet. Daarom hebben Ed Ho, de vice-president engineering en CEO Jack Dorsey laten weten dat ze nu met nieuwe maatregelen komen.

De aankondiging werd gedaan via -uiteraard- Twitter. “We hebben jullie klachten gehoord en hebben het afgelopen jaar niet snel genoeg gereageerd. We brengen de komende dagen een aantal wijzigingen in het product uit”, aldus Ed Ho. Jack Dorsey volgde snel: “We gaan misbruik op het platform geheel anders aanpakken. Dit betekent onder meer dat we er een open en realtime gesprek over gaan hebben.”

Updates

Wat er dan precies gaat veranderen is nog niet helemaal duidelijk. Wel zei Ho dat er deze week updates komen voor de filterfunctie op Twitter. Deze werd in november geüpdatet. Het zorgt er onder meer voor dat je geen notificaties krijgt van bijvoorbeeld pas geregistreerde mensen die komen ’trollen’.

Andere update is dat mensen die zich vaker aan misbruik schuldig maken, geen nieuw account aan kunnen maken. Hoe dat er precies uit moet gaan zien, weten we nog niet.