Tof: MindFlix laat je Netflix met je gedachten besturen

Voor echte couch potato’s is er een groot probleem als het op Netflix aankomt: je moet nog steeds een afstandsbediening gebruiken en dus bewegen. Maar met MindFlix is dat voorbij. Dit systeem laat je Netflix namelijk met je gedachten besturen. Het systeem werd ontworpen tijdens een hackaton die Netflix jaarlijks organiseert.

Tijdens deze jaarlijkse Hack Day van Netflix komen programmeurs  van het bedrijf samen om in teams nieuwe, soms rare ideeën uit te werken om het product nog beter te maken. MindFlix is een van de resultaten van dit jaar en in een video kunnen we precies zien hoe het werkt.

Om het systeem te gebruiken heb je een EEG-hoofdband om, die de activiteit in je brein in de gaten houdt. Vervolgens kun je je hoofd naar boven en beneden bewegen om door Netflix te scrollen. Wil je iets aanzetten? Dan denk je aan het woord “Play” en de video speelt zich af. In de video lijkt het allemaal te werken, maar natuurlijk is het de vraag of dit in het echte leven precies zo werkt. Is het antwoord ja, dan wordt bingewatchen bij Netflix nog veel leuker.

Geen plannen mee

Tot nu toe lijken er geen plannen te zijn om het product ook echt een onderdeel te maken van Netflix. In een blog over de Hack Day zegt Netflix zelfs dat de ideeën van die dag mogelijk nooit een onderdeel worden van Netflix. Maar we kunnen altijd hopen dat ze van gedachten veranderen, en wij die afstandsbediening echt niet meer aan hoeven te raken.