Twitter lanceert nieuwe muziekdienst, luister mee met je Twitter-vrienden

De hele week waren er al signalen en kleine plaagstootjes, maar eerder vanmiddag heeft Twitter dan toch officieel hun nieuwe muziekdienst “Twitter #Music” gelanceerd. De dienst richt zich voornamelijk op het adviseren van deuntjes op basis van het luistergedrag van je vrienden en haalt muziek op vanuit iTunes, Spotify en Rdio.

De app is opgedeeld in vier verschillende onderdelen, waarvan de naam al weggeeft wat ze weer zullen geven: Popular, Emerging, Suggested en Now Playing. De eerste twee informatiestromen zullen gebaseerd zijn op de complete Twitterstream (aka: het is wachten tot er audiospam opduikt!) terwijl de laatste twee gebaseerd zijn op jouw persoonlijke lijst van volgers en volgend.

twitter_music2

Afgelopen week begonnen meerdere (Amerikaanse) celebrities en muzikanten, waaronder Ryan Seacrest en Jason Mraz, hun liefde voor Twitter #Music uit te spreken. Tegelijkertijd maakte het bedrijf bekend dat het de muzikale ontdekkingsite We Are Hunted had overgenomen. Krap een week later is Twitter #Music er dus al!

 

De app is momenteel alleen te downloaden in de Amerikaanse iTunes Store en zal daarna eerst uitgerold worden in Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australie en Nieuw Zeeland. Wanneer #Music naar Nederland komt is nog niet bekend.