Twitter stopt met loopingvideodienst Vine

Vine for you

Twitter stopt met Vine, een dienst waarmee gebruikers looping video’s konden maken en via sociale media konden delen. Dat maakte het bedrijf gisteravond bekend. Twitter kocht de videodienst in 2012 en koppelde het in 2013 officieel aan zijn bestaande sociale netwerk.

Door de stekker uit Vine te trekken laat Twitter opnieuw zien dat het niet goed gaat met het bedrijf. Deze week werd nog bekend dat er honderden banen verdwijnen. Deze zomer berichtte Recode nog over de problemen bij Vine. De dienst zou niet meer groeien en veel topmensen waren inmiddels vertrokken. Tegen Recode noemde Twitter de videodienst toen nog wel een belangrijk onderdeel van zijn strategie.

Voorlopig verandert er niets aan de website, de app of de gemaakte video’s. Vine blijft de platformen ondersteunen zodat bestaande video’s niet zomaar verloren gaan. Ook biedt het gebruikers de mogelijkheid om video’s te downloaden. Het uploaden van nieuwe video’s wordt wel onmogelijk gemaakt en de makers gaan het platform langzaam afbreken.