Twitter test nieuwe functie om beledigende en bedreigende tweets te weren

De komst van social media heeft ervoor gezorgd dat voor een aantal mensen de drempel een stuk lager ligt om personen te beledigen en te bedreigen. Twitter test nu een nieuwe functie om beledigende en bedreigende tweets uit de tijdlijn te filteren, zo meldt The Verge.

Dick Costolo, de CEO van Twitter, liet in februari al weten dat het bedrijf erin gefaald was om misbruik, intimidatie en bedreiging via het sociale netwerk te voorkomen. Om belediging en bedreiging tegen te gaan, heeft Twitter inmiddels een nieuwe functie ontwikkeld die het mogelijk maakt om dergelijke tweets onzichtbaar te maken.

De nieuwe functie, Quality Filter, werd ontdekt door Anil Dash en wordt momenteel getest onder gebruikers met een geverifieerd account.

Deze gebruikers, te herkennen aan het blauwe vinkje achter hun naam, zijn in staat om via de instellingen van Twitter het ‘Quality Filter’ aan te zetten, waardoor grove en bedreigende tweets niet langer worden weergegeven. Daarnaast zullen zij ook geen dubbele content meer zien, waardoor de tijdlijn opgeschoond wordt. Hoe het algoritme precies werkt, maakt het bedrijf niet bekend.