UAE Exchange sluit deal met Ripple

UAE Exchange heeft een deal met cryptocurrency-platform Ripple gesloten. Dat meldt Business Insider. UAE Exchange is een geldtransfer-bedrijf gevestigd in Abu Dhabi. Het bedrijf wordt onderdeel van het RippleNet blockchainnetwerk, waarop internationale overboekingen in realtime voldaan kunnen worden. Eerder sloot Ripple al een deal met gelddienst MoneyGram.

Het Arabische bedrijf verwacht veel van de mogelijkheden van de blockchain. Op dit moment heeft UAE Exchange een aandeel van bijna 7 procent in de geldtransfer-markt. Het Arabische bedrijf heeft ambitie om te groeien en naar 10 procent in 2020. CEO Promoth Manghat: “Het feit dat we vroeg op deze revolutionaire technologie instappen, betekent dat we een competitieve dienst kunnen aanbieden, die impact heeft op de snelheid en kosten van internationale transacties.”

XRP

De deal betekent een boost voor Ripple, dat de koers van de eigen cryptomunt XRP fors zag dalen de afgelopen tijd. Ripple werd eind vorig jaar door velen gezien als een veelbelovend cryptobedrijf, door de deelname van banken aan de Ripple-blockchain. De XRP wordt echter niet door de banken gebruikt, die maken alleen gebruik van het blockchainnetwerk van Ripple om internationale geldtransacties te doen. Toen uit een onderzoek van The New York Times bleek dat de XRP helemaal niet zoveel gebruikt wordt, zorgde dat voor een sterke daling van de munt.