Uber-chauffeurs kunnen dankzij General Motor’s Maven ook auto’s huren voor een week

General Motors kondigde in januari een nieuw platform aan om ride-sharing te promoten. Al snel kwam er een samenwerking tussen hun Maven en Lyft’s Express Drive-programma. En nu kondigt het bedrijf ook een samenwerking met Uber aan.

Met Maven kun je een auto huren voor een korte tijd, bijvoorbeeld een week. Op die manier heb je een auto wanneer je hem nodig hebt, vergelijkbaar met Greenwheels in Nederland. Dankzij de samenwerking met Uber kan dit nu dus ook voor deze chauffeurs. De samenwerking begint met een proef van negentig dagen in San Francisco. De Uber-chauffeurs hebben dan toegang tot een Chevrolet Cruze, Malibu of Trax voor 179 dollar per week. Je kunt zoveel rijden als je wilt en de verzekering is al inbegrepen.

De samenwerking is opvallend, aangezien General Motors geïnvesteerd heeft in Lyft, de concurrent van Uber. Daarentegen is dit wel een goede manier om hun auto’s meer op de weg te krijgen.

“De partnerschap met Maven combineert ons gigantisch ride-sharing-netwerk met het grote aantal voertuigen van General Motors en geeft mensen zonder auto de mogelijkheid om gemakkelijk geld te verdienen met Uber”, zegt Rachel Holt, regional general manager bij Uber.