Een eerste blik op Puma’s zelfstrikkende schoenen

Vorig jaar zou Marty McFly volgens de Back to the Future-films aan zijn gekomen in onze tijd. En volgens de film zouden er zelfstrikkende schoenen van Nike zijn. Voor Nike was dat genoeg reden om die schoenen werkelijkheid te maken, en dat deden ze. Maar nu hebben ze concurrentie: ook Puma maakt zelfstrikkende sneakers, schrijft Engadget.

Puma toonde haar Autodiscs vorig jaar al aan het publiek, maar sindsdien horen we weinig meer. Tot nu dan, want een journalist van Engadget mocht ze bekijken en uitproberen. Grootste verschil met Nike is dat de Autodiscs geen automatische zelfstrikkende feature hebben. Bij de HyperAdapt doe je de schoenen aan en de veters gaan strakker zitten. Bij de Autodiscs worden de veters over de voorkant van de voet geplaatst door op een knop op de schoenen of in de smartphone app te klikken.

puma autodiscs

Bron: Engadget

Toch hebben de Autodiscs twee grote voordelen tegenover de HyperAdapt. De motoren zitten bijvoorbeeld in het voorste flapje van je schoen, in plaats van onder de zolen. Daardoor bewegen ze meer mee als normale sneakers. Daarnaast kun je met de Autodiscs op je smartphone instellen hoe strak je iedere schoen wilt hebben en controleren hoe vol de accu nog is. Om de schoen op te laden plaats je de hakken op een draadloze oplaadmat. Stoppen de lampjes met knipperen, dan zijn ze weer vol.

Tot nu toe zijn er overigens slechts vijftig paar van de schoenen gemaakt, die aan grote atleten gegeven zijn. Ook zijn er maar twee kleuren: zwart en geel. Wanneer wij ze in handen kunnen krijgen is nog niet bekend, en ook de prijs is nog niet naar buiten gebracht.