Uber Eats breidt uit naar nieuwe steden en laat je met iDEAL afrekenen

Uber Eats gaat voor het einde van 2018 uitbreiden naar Groningen en Haarlem. Ook wordt het bezorggebied in de regio Den Haag vergroot, door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. En ook de betaling via de app wordt eenvoudiger. Je kunt vanaf nu namelijk betalen met iDEAL.

Niet alleen binnen de Randstad, maar ook daarbuiten is natuurlijk interesse in de on-demand maaltijdservice, blijkt uit de data van Uber. In het afgelopen jaar openden mensen in Haarlem, Groningen en Den Haag de app in totaal ruim 10.000 keer om te zien of Uber Eats al bij hen beschikbaar was.

Dat is dan ook de reden dat het bedrijf heeft besloten uit te breiden en voor het eerst buiten de Randstad aan de slag te gaan. De dienst is al beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

iDEAL

Niet alleen breidt de bezorgdienst uit, maar er is dus ook een nieuwe betaalmogelijkheid in de app. Handig, want niet iedereen heeft PayPal of een creditcard. En tot nu toe waren dat de enige opties om af te rekenen.

Vanaf vandaag wordt een update gefaseerd uitgerold, waardoor je met iDEAL kunt gaan betalen. Uiterlijk eind volgende week is de betaaloptie voor iedereen in Nederland beschikbaar.