Maaltijdbezorger Foodora stopt in Nederland bij gebrek aan koper

Eten, Foodora

Het aanbod in maaltijdbezorgers in Nederland is weer wat kleiner geworden. Foodora stopt er namelijk mee, omdat moederbedrijf Delivery Hero geen koper kon vinden voor de Nederlandse tak. Voor de medewerkers is ontslag aangevraagd, aldus een e-mail aan de werknemers die NU.nl in handen heeft.

In een persbericht stelt Vincent Hosman, de manager van het Nederlandse bedrijfsonderdeel, dat het niet mogelijk is om hier “tegen redelijke investeringen” een van de belangrijkste spelers te worden. Het bedrijf is sinds 3 jaar actief in Nederland. FNV is al ingelicht over het ontslag.

Naar verwachting neemt het werk voor de bezorgers geleidelijk aan af. Alle contractuele verplichtingen worden wel nageleefd. Het bedrijf overlegt verder tot 15 september met vakbonden over het voornemen om te stoppen. Aankomende vrijdag worden werknemers tijdens een personeelsbijeenkomst verder ingelicht.

Voorlopig heeft de sluiting geen invloed op de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen bij de bezorger.

Internationaal

Internationaal gaat het overigens wel goed met Delivery Hero. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal bestellingen met 46 procent to 184 miljoen. De omzet steeg met 48 procent naar 357 miljoen euro.

FNV ziet het opheffen van de dienst in Nederland niet als een grote verrassing. In met name Amsterdam is er namelijk behoorlijke concurrentie.